maanantai 2. toukokuuta 2016

Tämän viikon ja loppukevään ohjelmasta

Mikko Kohonen -Cup

Kevät on jo pitkällä mutta YPa-05 treenaa vielä tiukasti. Horisontissa siintää jo Seinäjoki ja kauden päättävä Mikko Kohonen -Cup. Seinäjoella on tarkoitus pelata hyvää peliä, viettää aikaa yhdessäolon merkeissä ja hitsata siinä sivussa porukkaa yhteen ensi kautta varten. Turnauksessa on mukana seuraavat joukkueet:

- SPV 05-punainen
- Ylöjärven Pallo, YPA
- LNM -05 Tupos
- SPV 05-sininen
- Toivakan Rivakka
- Pirkkalan Pirkat

Turnauksen sarjajärjestelmästä tai aikataulusta ei vielä ole tietoa, mutta pelit pelataan la-su 21-22.5 ja lähtö Seinäjoelle tulee luonnollisesti olemaan varhainen. Matka taitetaan neljällä henkilöautolla. Matka-aika on noin kaksi tuntia.  Tästä Mikko Kohonen -Cupin sivuille.

Tästä ja vähän ensi kaudestakin

Tänään treeneissä oli erityisen hyvä meno päällä. Mukana oli kaikki 17 poikaa mikä on huima luku kun ottaa huomioon että kauden alussa oli epävarmaa saadaanko pelaajakadon jäljiltä jengiä kokoon ollenkaan. Koko joukkue on tehnyt hienoa työtä ja se kyllä näkyy! Todisteena tästä tietysti Maskusta tuodut hopeiset mitalit.

Myös ensi kauden näkymät ovat varsin lupaavat. Joukkueesta lähtijöitä ei ole ilmoittautunut vaan liikenne onkin käynyt tällä kertaa toiseen suuntaan. Hyvä pelillinen menestys, tekemisen meininki ja iloinen ilme on kiirinyt ihmisten tietoisuuteen ja joukkueeseen onkin kevään aikana liittynyt kolme uutta poikaa. Tervetuloa mukaan Miksu, Taito ja Veeti!

Kuten todettua kausi päättyy Seinäjoen turnaukseen. Kesäharjoituksia ei ensi kesänä pidetä, sen sijaan perustetaan pojille WhatsApp -rinki jossa voivat kerätä porukkaa omaehtoisia pihapelejä varten. Lajin ei niin ole väliä kunhan porukka on yhdessä ja hiki virtaa. Jokaisen on tietty hyvä huolehtia myös kesän aikana siitä ettei juoksukunto pääse rapistumaan. Pieni hikilenkki kerran pari viikossa isän, äidin kai koiran kanssa varmistaa sen että joka jamppa on valmis tositoimiin kun kausi taas alkaa.


Maalivahtivalmennusta

Tänään alkoi pienimuotoinen maalivahtikoulu täsmäopetuksena joukkueen kahdelle veskalle, Laurille ja Kasperille. Kouluttajana toimii YPa:n oma monitoimimies Eetu Salonen. Eetua voi nähdä hallilla lähes päivittäin, valmentamassa, viheltämässä, tai tekemässä ihan mitä tahansa mikä liittyy lajiin. Kiitokset Eetulle jo etukäteen!

Ensimmäisellä kerralla käytiin ensin läpi maalivahdin oikeaoppista liikkumista, tolpalta toiselle liukumista, töpötystä ja vastaan tuloa. Seuraavaksi opeteltiin oikea torjunta-asento, matalien vetojen torjuminen jaloilla sekä käsien oikea asento korkeissa vedoissa. Pojat olivat innokkaasti mukana ja saivat hyviä vinkkejä. Maalivahtikoulun aikana muu joukkue tekee omia harjoitteitaan kentän toisessa päässä. Loppupelien ajaksi veskat palaavat omille paikoilleen tolppien väliin.

Maalivahtivalmennusta on määrä pitää kevään mittaan ainakin kahtena seuraavana maanantaina (9.5 ja 16.5) reilut puoli tuntia kerrallaan lenkin jälkeen. Korjaus: 9.5 ei ole koska silloin pidetään juoksukoulua. Olisi hyvä jos Kumpainenkin maalivahti olisi tuolloin paikalla. Selvää on ettei tässä ajassa ihan kaikkea ehdi läpi käymään, mutta tehdään se mitä ehditään ja jokainen kerta varmasti auttaa poikia eteenpäin. Opittuja tekniikoita voi sitten itse hioa eteenpäin aina kun tolppien väliin pääsee.

Torjuntatekniikoita voi apinoida kätevästi myös Youtubesta ja treenata niitä Äidin luvalla kotona. Mikrokuitumopit polvisuojiksi ja liukuja kuvitteellisille tolpille (pöly)palloja torjumaan. Tekniikka kehittyy, paikat pysyy siistinä ja äippäkin tykkää kun joku kerrankin auttaa.