perjantai 6. toukokuuta 2016

Kohti parempaa juoksutekniikkaa

Kaikki osaavat juosta - omalla tyylillään. Harvalla tuo oma tyyli kuitenkaan on se paras mahdollinen. Oikeaoppisen juoksutekniikan (ns. päkiäjuoksu) opettelu tuo mukanaan monia hyötyjä. Näkyvimpänä hyötynä on tietysti juoksunopeuden kasvaminen, mutta pahimpien virheiden karsiminen myös vähentää nivelten kuormitusta ja sitä kautta myös vammojen riskiä.

Salibandy lajina on nopeatempoinen ja vaatii läpi vaihdon useita lähes maksiminopeudella tehtyjä spurtteja. Jos juoksutekniikka on raskas ja paljon energiaa kuluttava, ei vauhtikestävyys ehkä riitäkään enää niissä vaihdon viimeisissä vedoissa. Kevyt ja rullaava juoksu hyödyntää kehon liike-energiaa ja pyrkii ylläpitämään jo saavutetun vauhdin oikeanlaisella polven, pohkeen, nilkan ja päkiän eteenpäinvievällä yhteispelillä. Energiaa kuluu vähemmän, ja siksi sitä jää varastoon myös seuraavia spurtteja varten.

Juoksuvauhti on salibandyssa kaikki kaikessa. Hyökkäyspäässä tilanteita ei tule jos niihin ei ehdi. Puolustuspäässä vastustajan nopean hyökkääjän on helppo tehdä tuhojaan jos pakit on koko ajan pari askelta jäljessä. Vaihtoonkin pitäisi jaksaa juosta. Juoksuvauhdin nopeutuminen näkyy positiivisesti kaikessa salibandyn tekemisessä, siksi siihen kannattaa panostaa. Ja panostuksen aika on nyt.

Juoksukoulu jatkuu ensi maanantain (9.5) ja torstain (12.5) treeneissä. Jos juoksutekniikka omaksutaan oikein on näillä treeneillä on suurin yksittäinen vaikutus ensi kauden peleihin. Älkää siis väheksykö niiden merkitystä. Mukaan saa tulla myös vanhempia.

Aiemmin ilmoitetusta poiketen ei maanantaina 9.5 ole maalivahtitreenejä.