sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Turnausraportti Muuramesta

Lauantaina 25. lokakuuta YPa:n nollavitosten karavaani pakkautui liikuntakeskuksella bussiin ja näppäili navigaattoriin matkakohteeksi Muuramen kulttuurikeskuksen. Bussikuskin rivakka ote takasi sen että perillä oltiin vähintäänkin ajoissa. Bussin vanha Diesel kesti matkan rasitukset mallikkaasti, vaikka sen ohituskiihtyvyyttä testailtiikin ohituskaistoilla pariin otteeseen. Ja eihän ohittamiseen bussillakaan aina ylimääräisiä kaistoja tarvita, kuten etupenkkiläiset saattoivat kauhukseen huomatakin.

Päivän ohjelmassa oli kokonaista kuusi peliä. Peliryhmä on jaettu kahtia YPa valkoisiin ja YPa sinisiin. Joukkueet pelasivat vuorotellen. Huiliaikaa otteluiden välillä oli pelaajilla 45 minuuttia, ja valmennuksella hiukan päälle nolla minuuttia. Peruskuntokauden tulokset joutuivat siis koetukselle jo heti kauden ensimmäisessä turnauksessa. Hyvin jaksoivat koutsit kuitenkin painaa läpi 4,5 tunnin tiukan rupeaman, eikä pelaajienkaan jaksamisessa puutteita ollut nähtävissä.

Vastustajajoukkueiksi turnaukseen oli valikoitunut Muuramen omat pojat MuurY Reds ja MuurY Blacks sekä Jyväskyläläinen FBC Dux. Kaikki joukkueet olivat ihan uusia tuttavuuksia, viime kaudella ei taidettu kohdata juuri muita kuin Steelers, Steelers ja Steelers.

Tiivistelmä Sinisten peleistä:
Turnauksen juoni oli selvä heti ensimmäisen pelin ensimmäisestä vaihdosta alkaen kun minuutin pelin jälkeen taululla komeili YPa Sinisten 1- 0 johto. Kesän aikana pankkoon kertyneitä pelihaluja päästiin purkamaan oikein urakalla, ja tällä kertaa energia kohdistuikin oivallisesti juuri oikeisiin asioihin. Kun kaikki pelin osa-alueet toimivat, on tuloskin usein hyvä. Koko joukkue puolusti aktiivisesti, karvasi, taisteli ja uhrautui. Puolustukseen oli löydetty tasapainoiset pakkiparit jotka puolustamisen lisäksi myös tukivat hyökkäyksiä hienosti. Hyökkäyspelissä oli vauhtia, juonta ja järkeä sopivassa suhteessa. Uusi maalivahti Joona I peräpään viimeisenä lukkona hoiteli ruutunsa kuin kokenut konkari. Oikea-aikaiset vastaantulot näyttävät tulevan selkärangasta, selvästi maalivahtiainesta!

Joukkue otti kuudesta jaossa olleesta pisteestä yhtä vaille täydet, eli saldona kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Turnauksen maaliero 21 - 7 kertoo oleellisen, pelin painopiste oli siellä missä pitääkin eli vastustajan kenttäpuoliskolla. Isännille ei oltu vieraskoreita, vaan Muuramen joukkueet saivat pallon maaliin yhteensä kaksi kertaa Sinisten kuuttatoista vastaan. Kovimman vastuksen tarjosi FBC Dux, jonka kanssa kamppailtiin voitosta ihan tosissaan. Viimeiselle viisiminuuttiselle tultaessa tilanteessa 5-3 voitto näytti jo häämöttävän, mutta sisukas vastustaja onnistui kuitenkin tasoittamaan loppulukemiksi 5-5. Dux:n pari kyseenalaista maalia jätti suuhun hiukan karvaan maun, ja joku näki pillikaksikon toiminnassakin parantamisen varaa. Noh, jäipähän jotain hampaankoloon ajatellen joukkueiden seuraavaa kohtaamista.

Energiset Siniset saatiin rauhoitettua joukkuekuvaan


Tiivistelmä Valkoisten otteista:
Valkoinen joukkue lähti turnaukseen hieman vajaamiehisenä. Kahdesta täydestä ketjusta puuttui yksi kuumeinen pelaaja , joten kokoonpanoja jouduttiin kierrättämään. Ensimmäinen peli oli vielä tunnustelua, eikä peli ihan lähtenyt vielä kulkemaan toivotulla tavalla. Toisessa ottelussa sen sijaan palikat alkoivat loksahdella paikoilleen ja pallo löytää sinne minne se kuuluu eli vastustajan verkkoon. Ja mikä tärkeintä, se kaivettiin sieltä useammin kuin omasta verkosta. Päivän kolmannessa pelissä FBC Dux:ia vastaan mentiin pitkään 0-0 tilanteessa kunnes ennalta kovimmaksi tiedetty vastustaja löysi peliinsä punaisen langan ja karkasi selvään voittoon. Taisi Valkoisten mielissä siinä vaiheessa jo hiukkasen siintää Shellin lihapullat ;-)

Valkoisetkin saivat siis voittotilinsä auki, joten tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia koitoksia. Sinisten tapaan Valkoisissakin ensiesiintymisensä teki uusi pelaaja, Eemil S. Hyökkääjän tontille kotiutunut Eemil taisteli esimerkillisesti ja pääsi heti myös herkuttelemaan maaleilla. Hyvä Eemil!

Valkoisten huuto kajahtaa!


Päivän lopputulokset:
Ypa Sininen - MuurY Blacks      7-1
Ypa Valkoinen - MuurY Reds     1-9
Ypa Sininen - FBC Dux              5-5
Ypa Valkoinen - MuurY Blacks  8-5
Ypa Sininen - MuurY Reds         9-1
Ypa Valkoinen - FBC Dux          0-12

Kokonaisuutena päivä oli varsin positiivinen. Harjoitus tuottaa tulosta, viime kaudesta on menty selvästi eteenpäin. Puolustajien ja hyökkääjien yhteispeli on parantunut paljon, nyt myös puolustajat hyökkää ja hyökkääjät myös puolustaa. Kiitokset valmentajille hyvästä työstä!

Seuraavista vastustajista ja turnauspäivistä ei edelleenkään ole mitään infoa. Malttamattomana odottelemme tätä tietoa, kukahan sen meille kertoisi?