sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Vanhempainpalaveri to 11.9.

Tässä ydinkohdat vanhempainpalaverista, jossa samalla käytiin vanhempien pelisääntökeskustelu.

1) joukkueenjohtajana toimii tällä kaudella Sanna Harolin, mutta tarvittaessa muut vanhemmat auttavat (esim tuomarimaksut, jos itse en pääse paikalle)
2) koska joukkueella ei ole paljon kuluja tällä hetkellä, niin päädyttiin siihen, ettei ylimääräistä varainhankintaa tällä hetkellä tehdä. Keväällä uusimme lantaprojektin ja jos on mahdollista tehdä kahviomyyntiä kotiturnauksissa, niin teemme. Verkkapuvut jokainen maksaa itse. Jos kauden aikana tulee isompia kuluja esim bussista tai turnauksista, niin ne kerätään erikseen.
3) tämä blogi tulee jatkossa olemaan ensisijainen tiedonvälitysfoorumi eli jokaisen kannattaa tilata sähköposti-ilmoitus uusista kirjoituksista, niin tietää mitä tapahtuu milloinkin.
4) muistutukset vielä kerran lisenssien hoitamisesta mielellään heti ja jos joku ei vielä ole joukkueeseeen ilmoittautunut YPA:n sivuilla, niin se tulee tehdä välittömästi.
5) kaksi joukkuetta on ilmoitettu sarjaan eli jos joku tietää innokkaita pelaajia, niin muutama mahtuisi vielä mukaan.
6) muistutus vielä osallistujista eli kaikki osallitumiset käydään merkitsemässä sinne.

Sitten vielä pelisääntökeskustelussa esille nousseet ajatukset:

Me vanhemmat voimme vaikuttaa lastemme liikkumiseen omalla esimerkillä ja liikkumalla lapsen kanssa, sekä tarjoamalla mahdollisuuksia kokeilla erilaisia liikuntamuotoja. Lisäksi kaverien mukaan ottaminen on tärkeä motivointikeino. Tämän ikäisten tulisi liikkua 20-30 tuntia viikossa ja siihen pitäisi pyrkiä.

Kannustamisessa vanhemmat korostavat joukkueen voittamista ja häviämistä. Poikia kannustetaan kannustamaan myös toisiaan ja tarvittaessa kitketään toisten syyttäminen pois kotikeskusteluilla.

Edellisen kauden alussa käydyt keskustelut harjoituksissa käyttäytymisestä pidetään mielessä ja korostetaan pojille tarvittaessa.

Toivotaan valmentajien suunnittelevan harjoitukset niin, että odottamista tulisi mahdollisimman vähän ja toistoja mahdollisimman paljon. Apuvalmentajat ovat valmiita auttamaan treeneissä kurinpitämisessä, jotta valmentajat voivat keskittyä olennaiseen. Samoin väärien suoritusten korjaamiseen saa pyytää apua, jotta pojat saataisiin tekemään mahdollisimman puhtaasti ja tehokkaasti treenit. Koordinaatio, lihaskunto-.ja lihashuoltoharjoitusten lisääntyminen tälle kaudella koetaan todella positiiviseksi asiaksi.

Vanhemmat pyrkivät huolehtimaan, että turnauksissa on kunnon eväät mukana, jotta kaikki pelit jaksetaan pelata loppuun saakka. Karkit edelleen vasta kotimatkalla (jos tarpeen ollenkaan)

Positiivisella kannustamisella tuetaan poikien hienoa harrastusta :)