maanantai 10. helmikuuta 2014

Kotiturnauksen otteluraportit


YPa-05 Valkoinen - Steelers-06 

7 - 6

Turnaus alkoi YPa-valkoisten osalta ottelulla Sinisten viime viikonloppuista vastustajaa, Steelersin  06-syntyneistä pelaajista koostuvaa joukkuetta vastaan. Tällä kertaa vuoden etumatka ikävuosissa ei tuntunut tuovan etulyöntiasemaa vaan toimi lähinnä henkisenä hidasteena. Kukonlaulun aikaan herännyt ja automatkailua harrastanut vierasjoukkue tuli peliin yllättäen valmiimpana ja tekikin ottelun ensimäisen maalin kotijoukkueen vielä haaveillessa helposta rökälevoitosta.

Vastustajan tekemä maali toimi kotijoukkueelle herätteenä, huomattiin että helppoa voittoa pelistä ei taidakaan tulla. Yksittäisten hyökkääjien urotekojen avulla lukemat saatiin  käännettyä 2 - 1:een. Peli meni kuitenkin lähinnä yksin puskemiseksi, syöttöpeli ja puolustuspään sijoittuminen ei paineen alla oikein ottanut onnistuakseen.

Maaleja tehtiin tasatahtiin, YPa meni monta kertaa johtoon mutta kotijopukkueen nukahdusten ansiosta Steelers onnistui roikkumaan pelissä mukana. Sinikeltaiset hyökkääjät Iivarin johdolla onnistuivat tekemään tarvittavan määrän maaleja, ja nähtiinpä ottelussa puolustajana pelanneen Leevin tekemä hieno vaparimaalikin. Ero pysyi kahdessa - kolmessa maalissa viimeiselle vitoselle asti, kunnes lopussa vastustaja onnistui kahdella maalillaan kaventamaan loppulukemiksi 7 - 6. Voitto kuitenkin onneksi tuli, vaikka kenttätapahtumat ajoittain saivatkin kannattajajoukoissa aikaan pelonsekaista huokailua ja jännitystä.



YPa-05 Sininen - Steelers-05 Black

5 - 10

Sinisten päivä alkoi ottelulla mustaa Steelersiä vastaan. Joukkue joutui otteluun ilman jalkavaivaista taskuraketti-maskottia Ronia. Joukkue sai päivälleen pelillisesti hiukan paremman alun kuin valkoiset. Ottelu eteni maalien puolesta tasatahtia noin pelin puoleen väliin asti. Tilanteen ollessa
5 - 5 löysivät Hämeenlinnalaiset laatikostaan uuden vaihteen jolla he huristelivat ohituskaistaa pitkin horisonttiin venaamaan loppuvihellystä. Maalien muodossa tämä tarkoitti täyttä kymppiä kotijoukkueen yläfemmaa vastaan.

Hämeenlinnan Mustien loppukiriä auttoi sinikeltaisten lasien läpi katsottuna pari kentälle eksynyttä harmaapaitaa jotka tuntuivat vieraskoreasti huomaavan vain Steelersin pelivälineeseen kohdistuvat kolhaisut. Näistä yksipuolisesti vislatuista vapareista vastustaja sai monta vaaranpaikkaa ja taisipa niistä jokunen maalikin tulla. Yhtä kaikki, kotijoukkueen "paketti" ei kestänyt ihan täyttä peliaikaa. Sisu ja taito riitti puoleen väliin, mutta sen jälkeen jokin mysteeri vei pelistä parhaan terän ja peli oli ratkennut. Tuo mysteeri kun selvitetään niin ensi kerralla taistelemme voitosta loppuun asti.


YPa-05 Sininen - Steelers-06

9 - 0

Toisessa pelissään Siniset saivat vastaansa aamusella pirteästi esiintyneet Steelersin ekaluokkalaiset. Sininen joukkue säilytti edellisenä viikonloppuna hankitun henkisen yliotteensa eikä tälläkään kertaa antanut haastajille mitään mahdollisuuksia. Puolustajat hoitivat ruutunsa varmoin ottein antamatta vastustajalle edes yhtä armon palaa. Kerran pallo tosin kaivettiin omistakin verkoista mutta tulostaululle tuo osuma ei koskaan päätynyt koska tuomari näki vastustajan ryökäleen päivystäneen maalivahdin pyhällä alueella.

YPan hyökkääjät loivat poikkisyötöillä oivallisia tekopaikkoja. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, myöskin puolustajille. Onnistujista mainittakoon Jesperin oivaltavista syötöistä nauttimaan päässyt Aatu sekä puolustuksen johtohahmona viilettänyt Lassi. Yhdeksän tehtyä maalia ja Totille maalissa nollapeli, voiko enempää vaatia? Steelersiltä lainattu loppuhuuto "A-B-C,  YPa kävelee, tikapuita pitkin mestaruuteen!" kajahtikin ilmoille mallikkaasti.



YPa-05 Valkoinen - Steelers-05 White

6 - 11

Tällä kertaa varsin aikaisin päättyneen turneepäivän lopetti vitivalkoinen koitos, vastakkain yllätys yllätys Steelers ja YPa. Ypa joutui otteluun vajaamiehisenä vaikka saikin riveihinsä sinisestä joukkueesta kaveria auttamaan tulleen Jepen. Otteluun lähdettiin kahdella hyökkääjäparilla ja vain kolmella puolustajalla. Alimiehitetty puolustus taisteli minkä jaksoi, mutta liika on liikaa.

Vierasjoukkue oli jälleen ottelussa korkean kyynärän mitan edellä. Puolustustaktiikka heillä oli myös mallia kyynärä, tuota kyynärpäätä ja vähän olkapäätäkin sai hyökkäyspään kulmaväännöissä maistaa yksi jos toinenkin kotijoukkueen peluri. YPa taisteli ottelussa niin kurkkukipua, miesvajausta kuin väsymystäkin vastaan eikä rahkeet ihan riittäneet voittoon asti. Peli-ilme oli silti iloinen eikä sotakirvestä haudattu missään vaiheessa. Tällä kertaa Jepen syöttötaitoa pääsi lähietäisyydeltä ihastelemaan Aapo, joka tekikin ottelussa kaksi peliuransa ensimmäistä maalia.

Ihan hyvä peli oli tämäkin. Yksi uhrautuva puolustaja lisää, ripaus osumatarkkuutta, purkki Finnrexiniä ja höysteeksi hyppysellinen uskoa omaan osaamiseen niin tästä sopasta olisi selvitty voittajana. Pienestä on kiinni, mutta se on selvää että eteenpäin on menty.


-Teemu-